Ένας Σωστός Πολιτικός

Πολιτική.Τι να λέμε.Έχουμε σίγουρα να πούμε πολλά.Από όσο μπορώ να θυμηθώ πάντοτε προσπαθούσα να αποφύγω πολιτικές,θρησκευτικές και αθλητικές συζητήσεις γιατί ποτέ η συζήτηση δεν κατέληγε σε ένα βατό συμπέρασμα για όλες τις φωνές που ακουγόταν.Το πολύ πολύ να ξεκινούσε τσακωμός.Όλοι μας έχουμε άποψη λίγο πολύ σε αυτά τα πράγματα το κακό όμως είναι ότι μας έχουνε μάθει να φέρουμε αυτή την άποψη ως τη μόνη αλήθεια και τη μόνη δεδομένη πραγματικότητα.Η μήπως μας κάνανε πλύση εγκεφάλου;Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος συζητάει αυτά τα πράγματα τα υποστηρίζει με πολύ σθένος.

Η συγκεκριμένη όμως που θα ανοίξω είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρει και μεγάλο αντίλογο γιατί στο ίδιο καζάνι βράζουμε αγαπητέ συνάνθρωπε.Η μόνη διαφορά είναι ότι απλά κάποιοι είναι πάνω πάνω και μπορούν να ανέβουν στο καπάκι.Θα σας πω λοιπόν πως πρέπει να είναι ένας πολιτικός κατά τη δική μου κρίση.
Ένας σωστός πολιτικός και όχι σαν αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε γιατί πραγματικά τους συγκεκριμένους μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις.

Ένας σωστός πολιτικός εκλεγμένος από το λαό πρώτα απ`όλα θα μπορούσε να περπατήσει ανάμεσα στο πλήθος χωρίς σωματοφύλακες και όχι μόνο όταν είναι στην αντιπολίτευση.Είναι πολύ αστείο να βλέπεις αυτούς που κάνουν αντιπολίτευση να είναι έξω στους δρόμους και να μιλάνε στον μέσο Έλληνα εργαζόμενο αλλά μόλις πάρουν την εξουσία στα χέρια μην είδατε τον Παναή μετά.

Ένας σωστός πολιτικός μόλις παίρνει τα χέρια στην εξουσία θα έπρεπε να κάνει έναν απολογισμό δημόσια για τι το παραλαμβάνει και το τι σκοπεύει να κάνει.Ένας σωστός πολιτικός (μέσα σε αυτούς θεωρώ και τον αρχηγό του κράτους βεβαίως βεβαίως)δεν πρέπει να τάζει λαγούς με πετραχήλια και δεν πρέπει να έχει πελατειακές σχέσεις με κανένα μεγαλοεπιχειρηματία.Πρέπει όταν παίρνει το βήμα να μιλάει όπως θα μιλούσε ένας αγανακτισμένος πολίτης.

Όταν η δε χώρα του θα είναι χρεωμένη οφείλει να βγει και να πει στο κόσμο το πως έχουν τα πράγματα ακριβώς.Κοινώς ένα πολιτικός θα έπρεπε να είναι η αλήθεια και η διαφάνεια προσωποποιημένη καθώς υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος του λαού.Αλήθεια δε θα θέλατε να δείτε τον πρωθυπουργό να βγαίνει και να λέει στα ίσα ότι οι συνεργάτες του έκλεψαν;Δε θα θέλατε να δείτε ένα μάγκα στη Βουλή να λέει ντόμπρα και σταράτα ξέρετε κάναμε μαλακία σαν κυβέρνηση μας βάλανε πρόστιμο από την Ε.Ε. επειδή μας ξέφυγε αυτό και κάπως πρέπει η χώρα να το καλύψει;

Ούτως η άλλος αγαπητέ συνάνθρωπε 99% από τι στιγμή που γεννήθηκες έμαθες ότι για να ζήσεις σε αυτή τη κοινωνία πρέπει να πληρώσεις.Τουλάχιστον αφού έτσι είναι και δεν μπορείς να πας στα βουνά να μη ξέρεις γιατί πληρώνεις;Οι καργιόληδες λοιπόν που ψηφίζεται δεν θα όφειλαν να μας λένε περισσότερα;

Δε ξέρω για σένα εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω ότι για να πάρει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς αγώνες έπρεπε να πληρώσει για το C4I διαφορετικά δεν θα τους έπαιρνε.Θα ήθελα να ξέρω που αποσκοπεί η συνεργασία που κάνει η χώρα μου με κάποια άλλη χώρα.Θα ήθελα να ξέρω τι σκοπεύουν να κάνουν για να βελτιώσουν το βιοτικό μας επίπεδο.Θέλω πολύ να δω έναν πολιτικό να βγει και να πει όχι αυτό το νόμο δεν θα το περάσουμε γιατί είναι καταχρηστικός και εξυπηρετεί δύο τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αλλά όλα τα παραπάνω ούτε εγώ ούτε εσείς θα τα δείτε.Και αν τα δείτε μετά από λίγο καιρό θα γίνεται μάρτυρες ενός παλιού προσαρμοζόμενου ρητού "Πολιτικός καλός, μόνο νεκρός". Είναι λίγο βαρύ το ξέρω αλλά στα αρχίδια μου.Ουε και αλίμονο στον άνθρωπο που θα είχε τα @@ρια να γίνει ένας τέτοιος πολιτικός.Θα ήταν θέμα χρόνου μέχρι να τον φάνε είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο.
Άρα λοιπόν που καταλήγουμε;

Θα ήθελα τώρα να σας δείξω το βλέμμα αυτών που τους βλέπατε στην τηλεόραση να είναι κορδωμένοι σαν τα παγόνια και τους χειροκροτούσατε κρατώντας μπλε και πράσινες σημαίες όταν κάνανε εκστρατεία.Θα σας δείξω πως φαίνεται η φάτσα αυτού που έκανε μαλακία και τον πιάσανε.

BEFORE


AFTER



Σακουλίτσα στο μάτι ο δικός σου.Πόσες μέρες έχεις να κοιμηθείς ρε μεγάλε;Ἀσε τι ρωτάω..Ξέρω.Απ`όταν γύρισες από τη Μύκονο.

BEFORE


AFTER





Definately not a σωστός πολιτικός.

BEFORE




AFTER



Η μόνη διαφορά τους είναι ότι ο τελευταίος την πλήρωσε ενώ για τους άλλους παίζεται.
Α και μη ξεχνάτε αυτοί που εκτέθηκαν δημόσια ή ήταν πολύ μαλάκες ή αποδιοπομπαίοι τράγοι.Πράγμα που σημαίνει ότι οι πραγματικοί ένοχοι κάνουν ακόμη ότι γουστάρουν.

Μια ευγενική κοροϊδία του einaizwa.
9 Responses
  1. Takiz Says:

    ολα καλά αυτά που αναφέρεις απλα πιστεύω οτι η ριζά του προβλήματος είμαστε εμείς οι ίδιοι και οχι αυτα τα λαμογια που μας κυβερνούν.

    Τούς θέλουμε και τούς έχουμε σπίτι μας....

    πολύ θα ηθελα να ακούσω την γνώμη σου για το λαμογιο τον συνάνθρωπο σου....

    και στης επόμενες εκλογές να μην ξεχάσω να ψηφίσω
    χαχαχαχαχαχαχ


  2. ioli247 Says:

    Syntassomai me ta grafoummena..!

    Ap ton fovo mhn vre8w ektos 8ematos, anevasa anarthsh..! "O kalos politikos" :P

    Kalh vdomada


  3. m_stelios Says:

    Καιρός για αλλαγή δε νομίζετε;


  4. ioli247 Says:

    Nai..! Ontws..! H koinwnia kazani pou koxlazei..!

    Tosa skandalia, anexeia, ola kommena kai rammena sta metra ligwn..

    Ti mporei na ginei..? Pou yparxei peri8orio paremvaseis..? Mas afhnoun..?? Olo kai perissotera noikokuria odeuoun sta oria ths anexeias..

    Mhn ein kairos na kavalisoume ta armata..? Mhn ein kairos na gemisoune ta ntoulapia me konserves..? Mhn ein kairos na to paroume xampari kai na prosarmostoume..?

    Den 3erw, eilikrina to paleuew ki egw mesa mou..


  5. patsiouri Says:

    Kαιρός για αλλάγή...
    Πού καιρός για αλλαγή, τα 65/100 της χώρας αγχώνονται μη χάσουν τα τζίπ και μη και δε μπορέσουν να χτυπήσουν 15 Πραντόνια αντί για 5 φέτος.Το υπόλοιπο 20/100 δεν έχει να φάει και το υπόλοιπο 15 είναι καβατζωμένο.
    Πόσοι μαζευόμαστε είπαμε για την αλλαγή???
    Οι ελάχιστοι που δεν ανήκουμε σε καμία από τις τρεις κατηγορίες????


  6. m_stelios Says:

    Τον ήπιαμε Πατσιούρι.



  7. Bruce Blaze Says:

    Βασικά αυτό που υποστήριζα στης τελευταίες (μάλλον από την πρώτη φορά που ψήφισα) εκλογές ήταν μια πολυκομματική βουλή και αν ήταν δυνατόν μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ο τρόπος που ψήφισα ήταν συγκεκριμένος. Πρώτα από όλα μπήκα στα site τον κόμματων και βρήκα τα βιογραφικά τον υποψήφιων. Αμέσως απέρριψα ανθρώπους που είχαν ξανά εκλεγεί βουλευτές. Μετά βρήκα νέα πρόσωπα που δεν ήταν ίδιοι. Δηλαδή διάλεξα ένα δικηγόρο, ένα οικονομολόγο, ένα μηχανικό , ένα της πληροφορικής και φυσικά και μια γυναίκα φιλόλογο. Ο στόχος είναι να μπουν νέα πρόσωπα. Και άτομα με διάφορες γνώσις έτσι ώστε να μπορέσουν να πάνε μπροστά την Ελλάδα. Οι γιατροί είναι μια ειδική κατηγορία, για τον μονό λόγο που θα ψήφιζα γιατρό είναι λόγο ειδικών γνώσεων στην ιατρική κατά τα άλλα είναι βασικά αγράμματοι. Να τονίσω πώς το λευκό η άκυρο είναι για τα κλάματα και δείχνει για εμένα ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να κρίνει και φοβάται να επιλέξει. Είναι άνθρωποι που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Αν για παράδειγμα ένας είναι αριστερός ή δεξιός έχει το ανάστημα να στηρίξει την επιλογή του και ζει με αυτήν.


  8. m_stelios Says:

    Bruce: Αυτή είναι μια ωραία σφαιρική ισορροπημένη άποψη.Δε πιστεύω ότι είναι απόλυτα σωστή αλλά τη σήμερον ημέρα ο τρόπος σου είναι ο πιο καλός για να ψηφίσεις.Αν γινόταν σε πιο μεγάλο βαθμό θα είχαμε πολυχρωμία στη βουλή και διαφορετικούς συνέχεια το οποίο θα ήταν και πολύ καλό.Εύγε.